Musik och pyssel är en fantastisk kombo, vare sig du är liten eller stor. Varför inte sätta på skön musik och låta barnen pyssla loss ett par timmar? Så kan du antingen njuta av en kopp kaffe eller pyssla tillsammans med dem. Eller göra något annat som du verkligen behöver göra.

Musik och pyssel

Pyssel och musik är en bra kombination. Det är härligt att lyssna på musik, det ger en skön stämning. Musik skapar också mycket kreativitet. Om du vill skapa eller göra någonting så är det smart att sätta på musik, så kan du lätt komma på nya idéer. Om dina barn har svårt att hitta på något att göra så kan du plocka fram pysselsaker och låta dem pyssla loss. Sätt på en spellista med roliga låtar som ni alla gillar. Att pyssla är perfekt också för regniga dagar. Som förälder är det skönt att ha en rolig pyssellåda som fungerar för både killar och tjejer och olika åldrar att plocka fram, både hemma och på semestern. Ett riktigt bra pyssel är klistermärken. Barn älskar klistermärken. Ge dem en hög med olika klistermärken och de är fullt upptagna med att skapa egna konstverk. Gillar barnen att göra egna pappersflygplan? Då blir det mycket roligare för dem om planen också målas och får klistermärken. Detsamma gäller om de tycker om att dekorera lådor eller bara göra egna konstverk. Du hittar en mängd olika klistermärken hos eStore, som har både Marvel, djur, camping, dekaler och Frozen med många flera i storpack. Perfekt för pysselsugna barn.

Klistermärken på musikfodralen

Om ditt barn spelar ett musikinstrument, så kan barnet sätta snygga klistermärken på fodralet. Det är ett enkelt sätt att göra fodralet lite mer personligt och även lättare att känna igen det. Ditt barn spelar gitarr och fodralet liknar de andra barnens gitarrfodral. Sätt på klistermärken så blir det lätt att hitta just er gitarr bland alla andras gitarrer. Klistermärken funkar också bra på fodralen till fioler, cellor och blåsinstrument. Naturligtvis inte till ett akustiskt piano, men om ni har ett digitalt piano så kan man ju också dekorera det med klistermärken. Att få dekorera musikfodralet eller ett elpiano av plast är sådant som kan göra att barnet faktiskt känner mer spelglädje. Barn älskar att få skapa och få göra något eget av saker. Det fina med klistermärken är också att de är lätta att ta bort. När barnet inte vill ha superhjältar på sitt gitarrfodral, så tar du bara bort klistermärkena. Sedan gnuggar du bort själva klistret med lite vatten och diskmedel. Det är dock viktigt att inga klistermärken kommer på själva instrumenten. Undantaget är billigare gitarrer. Du kan också låta barnen sätta klistermärken på spelböckerna. Då blir det lättare att känna igen spelböckerna, särskilt om det är samma figur på spelboken som också finns på musikinstrumentets fodral.