De flesta artister lever inte bara på sin talang, de lever också på sitt utseende. Det gör att det är vanligt med olika typer av skönhetsoperationer i artistvärlden. Det kan röra sig om bröstlyft, att använda botox för att bli av med rynkor eller att justera små saker som upplevs som skönhetsfel. Det finns en sägning om att sex säljer, vilket sannolikt också är varför en artists utseende ofta påverkar hur pass populär han eller hon blir.

Artister som skönhetsopererat sig

Det finns många artister som förbättrat sitt utseende på operationsbordet, sannolikt fler än vi känner till. De flesta operationer är små och märks inte av så mycket. Det finns dock flera artister som opererat sig väldigt synligt, det märks särskilt på de som gjort större bröstlyft. Den som var ung på 80-talet minns Samantha Fox och Sabrina som i affischform prydde mången tonårspojkes vägg. En annan väldigt känd artist som gjort större bröstlyft är countrystjärnan Dolly Parton.

Utöver att förstora brösten finns också möjlighet att göra rumpan större. En som erkänt att hon gjort det är rapparen Cardi B. Det finns ett antal olika operationer som kan göras och den här typen av skönhets- och operationshets gäller inte bara för kvinnor. En av de mer bisarra operationsryktena gäller artisten Marilyn Manson. Det brukade påstås att han opererat bort två revben för att kunna utföra fellatio på sig själv. Sanningshalten i det är tveksam, men om man tittar på bilder på honom från olika tidsåldrar så framstår det som att han om inte annat gjort en hel del förändringar i sitt ansikte.

Artister som är kritiska till utseendehetsen

Alla rörelser har en motrörelse. Det gäller även skönhet där flera artister har reagerat på hur utseendehetsen påverkar branschen. Artisten The Weeknd spelade nyligen in en ny video där han sminkats till att se ut som en person som gjort väldigt många ingrepp. Detta sägs ha varit en reaktion på just den typen av stora ingrepp som är vanligt i vissa kretsar. En annan sångerska som är känd för sitt motstånd mot att artister bedöms för sitt utseende är Billie Eilish. Hon gick bland annat medvetet alltid i väldigt säckiga kläder för att ingen skulle kunna se exakt hur hon såg ut och därmed slippa få sin kropp bedömd.

Behöver en artist operera sig för att lyckas?

En artists image är väldigt viktig för dennes totala försäljning och genomslag. En del i imagen är givetvis hur personen i fråga ser ut, vilket gör att skönhetsoperationer sannolikt kommer fortsätta vara vanligt bland artister. Även om det gäller både manliga och kvinnliga så kan vi konstatera att trycket förmodligen är hårdast på kvinnliga artister. Ett exempel på detta är Madonna som i takt med ökande ålder lagt sig under kniven väldigt många gånger. Konkurrensen i artistvärlden är väldigt hög, vilket också kommer göra att många är beredda att göra nästan vad som helst för att slå sig fram. Det inkluderar bland annat bröstlyft, näsoperationer och allt annat som krävs för att se bättre ut och sälja fler skivor.