Europe är ett hårdrocksband som kommer från Upplands Väsby. Två av medlemmarna, Joey Tempest och John Norum, bildade tillsammans med Peter Olsson bandet Force år 1978. Olsson ersattes dock relativt snabbt och John Levén tog över. Gruppen bestämde sig dessutom för att byta namn från Force till Europe. Sedan dröjde det inte länge innan de hade gjort sitt namn känt över hela Sverige, och även andra länder.

De hade flera hitlåtar under 1980-talet och början på 1990-talet. Bland dessa hits finns bland annat låtarna ”The Final Countdown”, ”Rock the Night”, ”Carrie”, och ”Superstitious”. Gruppen valde att göra ett uppehåll men återkom igen i början på 2000-talet. Efter sin återkomst har de kommit ut med flera nya låtar som blivit populära. De har sammanlagt släppt elva studioalbum och är fortfarande aktiva idag. De har blivit relativt kända över hela världen, i alla fall ett antal av deras hitlåtar och har åkt på ett flertal turnéer i flera länder.

Medlemmarna i gruppen är Joey Tempest, John Norum, John Levén, Mic Michaeli och Ian Haugland. De har endast bytt medlemmar ett fåtal gånger och tre av medlemmarna har varit med sedan början av bandets karriär.