Att lyssna på musik under träningen kan göra det där lilla extra för att man ska orka ta sig igenom passet, det kan vara underhållning och ett sällskap. Det spelar ingen roll vilken träningsform du föredrar, om du till exempel tycker om att träna med en viktväst eller tycker om att dansa gör ingen skillnad. Musiken finns alltid där för dig för att ge dig extra pepp och energi när du behöver det. Många använder sig av hörlurar när de lyssnar på musik under träningen, men det går också bra att spela musik högt ur högtalare om du föredrar det. Som du säkert har förstått vid det här laget har vi i det här inlägget valt att fokusera på musik som funkar bra till träning.

Hitta spellistor

Ifall du inte vet vilken musik du vill lyssna på när du ska träna kan du öppna din musikstreamingtjänst och söka efter träningsspellistor. Använder du dig av Spotify finns det massvis med färdiga spellistor att välja bland med träningsmusik som passar de flesta smaker. Förutom att du kan hitta färdiga spellistor kan du också sätta ihop din egna. Om du har ett abonnemang har du möjligheten att ladda ner din valda spellista och spela musiken även när du inte har tillgång till internet. Det kan vara särskilt smidigt om du exempelvis tycker om att träna utomhus med cykling eller joggning.

Vanliga träningslåtar

Men för att du ska kunna sätta ihop din egen träningsspellista kan du behöva lite inspiration. I den här delen kommer du att få massor av förslag på vanliga träningslåtar som förekommer i många träningsspellistor och för att dessa låtar har förmågan att peppa folk när det kommer till träning. Förhoppningsvis kommer du att hitta några låtar som passar dig och din träningsform bra. Här är några exempel på vanliga träningslåtar:

Run to the hills – Iron Maiden

Pump it – Black Eyed Peas

Greyhound – Swedish House Mafia

Wake me up – Avicii

Dunka dumma hjärta dunka – Felicia Takman

Spring! – Timbuktu

I love it – Icona Pop

Take on me – A-ha

I’m gonna be (500 miles) – The proclaimers

Holding out for a hero – Bonnie Tyler

What is love – Haddaway

Dance monkey – Tones and i

Shake it off – Taylor Swift

Move your body – Sia

Bad guy – Billie Eilish

High hopes – Panic! at the disco

Feel this moment – Pitbull

Blinding lights – The weeknd

Knäpper mina fingrar – Linda Pira

Tänd alla ljus – Silvana Imam

Take a chance – ABBA