Att lära sig spela ett instrument påstås vara mycket lättare ifall du börjat redan som ung. Men självklart är det inte omöjligt att lära dig spela trots att du kanske är lite äldre. Så länge du lägger ner tid och tålamod på det du vill lära dig kan du göra i stort sett allt. Det första du måste göra när du vill lära dig spela instrument är att bestämma dig för vilket.

Piano och gitarr är lättast

Piano anses vara det instrument som är lättast att lära sig. Det spelar ingen roll hur mycket kunskap om musik du har, om du trycker på C-tangenten kommer pianot att spela ett C. Det gäller bara att lära dig vilka tangenter du ska trycka på och när. Dock är detta en väldigt förenklad förklaring. Det gäller också att du vet hur de olika tonarterna låter. Men det är något du kommer lära dig allt eftersom.

Gitarr är också ett populärt instrument för nybörjare. Så länge gitarren är stämd kommer alla kunna spela en viss ton så länge de vet var fingrarna ska placeras.

Lär dig spela via internet

På nätet finns det idag flera fantastiska guider som hjälper dig komma igång med spelandet. Det finns både gratisvideor du kan ta hjälp av och onlinekurser. Det finns en rad med musiklärare som jobbar via nätet och har utbildningar du kan skriva upp dig till. Där får du då hjälp av en riktig lärare utan att behöva resa för att hitta en musiklärare. Trots att det finns många tillgängliga är det inte säkert att du som vill lära dig spela ett instrument bor i närheten av en. Men det är något du måste kolla upp.